ESOTERISM ACADEMY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ελευθερία... Βήμα Πέμπτο

Ο ΘΕΟΣ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι (όχι μια Ουσία αλλά) ΑΝΤΙΛΗΨΗΤελείως Ελεύθερη Απεριόριστη Ανοιχτήπου δεν έχει «εμπόδια». Αυτή είναι η Χώρα της Αλήθειας. Η Πραγματικότητα Είναι το Υπόβαθρο των Πάντων. Μπορεί να είναι Φυσική ή Αφύσικη. Μπορεί να είναι Λογική ή Παράλογη. Μπορεί να είναι Ευτυχισμένη ή Δυστυχισμένη. Μπορεί να είναι Πληρότητα ή Παντελής έλλειψη.

Μέσα στον Αιώνιο Χώρο της Πραγματικότητας Όλα Εκδηλώνονται, Όλα είναι Εδώ, Τώρα κι Όλα Ταυτίζονται. Πως λοιπόν Μέσα στον Ενιαίο Χώρο Όπου Όλα Υπάρχουν κι Όλα Σχετίζονται κι Αλληλοεπηρεάζονται μπορείς να «Βαδίσεις»; Ποια είναι η «Οδός»; Πως η Φύση Βρίσκει τον Δρόμο της; Και Πως η Φύση σε Οδηγεί μέσα από την Εμπειρία της Ύπαρξης στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ;

Υπάρχει Μόνο ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ, Μια Υπέρτατη Κατανόηση, Μια Υπέρτατη Αλήθεια, που Ανθίζει μόνο μέσα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η Ίδια η «ΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ, της Πραγματικότητας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που δεν Έχει Εμπόδια και τα Ενώνει Όλα, Κοινωνεί (κι Επικοινωνεί) με Όλα και κλείνει Κάθε Κύκλο Εξέλιξης στην Ενότητα των Πάντων, σε Μια και Μοναδική Αλήθεια: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

Όλα Είναι Ένα κι Όλα Όσα Υπάρχουν ταυτίζονται με Αυτό το Ένα. Κι Αυτό το Ένα στην Φύση του Είναι Ελεύθερο. Και μέσα στο Κάθε τι Υπάρχει η Ίδια η Φύση ΕΛΕΥΘΕΡΗ Εξαρχής και για Πάντα. Κι όταν Αυτή η Φύση παύει να είναι Ελεύθερη και «Περιορίζεται», «διαχωρίζεται» από το Ένα, «γίνεται» κάτι (περιορισμένο) κι ακολουθεί την δική του πορεία μέσα στην δική του κατασκευασμένη πραγματικότητα. Αλλά η Φύση του Ενός (στο Κάθε τι) Είναι Από Μόνη της Ελεύθερη κι οι περιορισμοί είναι όλοι τεχνητοίοι περιορισμοί στη σκέψη, στην αίσθηση ή στα υλικά φαινόμενα, είναι όλα τεχνητά, κατασκευασμένα, (πραγματικά εφόσον υφίστανται στα φαινόμενα, αλλά κατασκευασμένα).

Ο ΜΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ, η ΖΩΗ. Και η ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για να Ανθίσει και να Βγάλει Καρπούς. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν Τίθεται από Μόνη της σαν Υπέρτατος Σκοπός της Ζωής και Μονάχα μέσα στην Ελευθερία Ολοκληρώνεται κάθε ζωή. Ελευθερία από όλους τους περιορισμούς. Ελευθερία Απεριόριστη Χωρίς Εμπόδια.

Στον Δρόμο προς την Ελευθερία (ή την Απελευθέρωση) υπάρχουν «Στάδια» (που καθορίζει η ίδια η αντίληψη που δεσμεύεται και ξεχωρίζει πεδία ή επίπεδα ζωής).

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ (εγώ, εσύ, ο καθένας) στο Φυσικό Πεδίο πρέπει να Κατανοήσεις ότι όλα είναι φυσικά περιστατικά, φυσικά αντικείμενα κι όλα αξίζουν το ίδιο και δεν μπορείς να ξεχωρίζεις κέρδη και ζημιές. Κι η μεγαλύτερη περιουσία (ή κατοχή πραγμάτων) αξίζει τόσο όσο μια χούφτα χώμα. Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ «ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ», μη «συνδέεσαι» με υλικά πράγματαχρησιμοποίησέ τα αλλά μην σκλαβώνεσαι σε αυτά.

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Πεδίο της Αίσθησης (και της Συναίσθησης) πρέπει να Κατανοήσεις ότι χαρές και λύπες είναι όλα απλά γεγονότα της ζωής και πρέπει να περνάς μέσα τους Ήρεμα, χωρίς να σε επηρεάζουν. Απλά Ακολούθα την ΗΡΕΜΗ ΚΑΡΤΕΡΙΑ, την Απάθεια.

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο πρέπει να Κατανοήσεις ότι λογικά και παράλογα εξελίσσονται όλα στον Χώρο της Εμπειρίας και πρέπει να τα διακρίνεις και να τα αποδέχεσαι σαν αυτά που είναι, χωρίς να θέλεις να επιβάλλεις την δική σου λογική πουθενά. Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που λέει ότι Αληθινό είναι μόνο ό,τι υπάρχει από μόνο τουδηλαδή η Ελευθερία. Κάθε τι κατασκευασμένο και τεχνητόδηλαδή περιορισμένοείναι ψεύτικο κι άχρηστο και για τα σκουπίδια: νοοτροπίες, γνώσεις, ήθη, όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι σκουπίδια (αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων).

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Εσωτερικό Φυσικό Πεδίο πρέπει ν Κατανοήσεις ότι η Φύση μπορεί να ακολουθεί τον Αυθόρμητο Δρόμο της που Αναβλύζει από Μέσα της, αλλά μπορεί και να λοξοδρομεί και να ακολουθεί άλλους δρόμους, παράλληλους, αδιέξοδους, ή αντίθετους και τελικά γίνεται «παραφύση». Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που Οδηγεί στο ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ κι όχι στους περιορισμούς και στο αδιέξοδο.

Όταν θα Μπορείς να Βλέπεις Μόνο την Πραγματικότητα, αυτό που είναι, όπως είναι, χωρίς «περιορισμούς», χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς συμφέρον, χωρίς ζύγια, θα ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ, Όπου Επικρατεί Απόλυτη Τάξη, Γαλήνη, Ησυχία, Ηρεμία κι ας περιστρέφεται το σύμπαν εκεί έξω κι ας «αναποδογυρίζει» κι ας λιώνουν όλα στο χάος.

Όταν θα Έχεις Φτάσει στο Σημείο (στην Κατάσταση Ύπαρξης) Όπου Τίποτα δεν μπορεί να σε ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ, να σου ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ, ή ΤΑΡΑΧΗ, θα ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΟΥΣΙΑ» ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

 

1. Υπάρχει μόνο Μία Αληθινή, Πραγματική Εξουσία, Αυτή της Θείας Φύσης που Αγκαλιάζει τα Πάντα κι είναι η Βαθύτερη Εσώτερη Φύση των Πάντων.

2. Η Θεία Φύση Εκπροσωπείται Μόνον από την Ίδια την Αληθινή Φύση των Πάντων, που κρύβεται στο Βάθος όλων των όντων. Δεν υπάρχουν άλλοι «εκπρόσωποι» ή «αντιπρόσωποι» της Θείας Ουσίας. Όλοι αυτοί που δηλώνουν «εκπρόσωποι» του Απόλυτου (του Θεού, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν) είναι ψεύτες, απατεώνες και βρώμικοι ειδωλολάτρες.

3. Όλες οι ανθρώπινες εξουσίες που έρχονται σε αντίθεση με το Θείο Φυσικό Δίκαιο είναι ανάξιες σεβασμού. Ο Ηθικός άνθρωπος όχι μόνο δεν οφείλει υπακοή σε διεφθαρμένες εξουσίες αλλά Οφείλει να Πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις για την Αποκατάσταση του Δικαίου.

4. Στον Πλανήτη Γη επικρατεί Σκοτάδι κι είναι οι άνθρωποι της Σκιάς που κυριαρχούν. Οφείλεις να αποφεύγεις την βρώμικη κοινωνία, τους μολυσμένους ανθρώπους και την τυφλή ζωή των δούλων.

5.  Όταν Ακολουθείς το Φως Είσαι Φως, δεν μπορείς να έχεις σχέση ούτε με το Σκοτάδι, ούτε με τους σκοτεινούς ανθρώπους, ούτε με τις ταπεινές δραστηριότητές τους. Διατήρησε τον Εαυτό σου Καθαρό.

6. Ο Δρόμος της Αλήθειας οδηγεί μακριά από τον ανθρώπινο «πολιτισμό», της διαμάχης, των συγκρούσεων και του αθώου αίματος. Όλες οι πληροφορίες των ανθρώπων είναι κατασκευασμένες, ψεύτικες και άχρηστες, δεν οδηγούν στην Αλήθεια. Αν θες να βρεις την Αλήθεια δεν θα την βρεις μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, στην εκπαίδευση των δούλων και στην διανοητική σύγχυση των τυφλών που περιπλανιούνται στα σκοτάδια της ζωώδους φύσης τους.

7. Το Αληθινό Φως είναι Μέσα σου, στο πιο Ιερό Μέρος της Ύπαρξής σου. Μόνο όταν Αφυπνιστείς στον Ιερό Χώρο θα Δεις την Πραγματικότητα και τον κόσμο και τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους.

8. Είσαι το Άχρονο, το Υπερβατικό, το Αθάνατο. Όχι επειδή σου το λέει κάποιος αλλά επειδή μπορείς να το Βιώσεις όταν Περάσεις την Πύλη του Εσωτερικού Κόσμου. Έξω υπάρχει μόνο Σκοτάδι, Σύγχυση και Πόνος.

9. Είσαι Πολεμιστής της Αρετής, των Ανώτερων Αξιών και της Ηθικής Ζωής. Πρέπει να Συντρίψεις κάθε εμπόδιο, καταστάσεις, ανθρώπους, πράγματα, που στέκονται στον Δρόμο σου προς το Φως της Αλήθειας. Δεν υπάρχει λύπηση για τίποτα σκοτεινό ή βρώμικο.

10. Να Θυμάσαι Πάντα πως η Υπέρτατη Αρετή Είναι η Ελευθερία κι ότι οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε θέλει να σε «υποδουλώσει» στο Σκοτάδι, με οποιονδήποτε τρόπο , δεν είναι απλά εχθρός σου, είναι αυτό που πρέπει να συντριβεί, να εξαφανιστεί, να καταλυθεί οριστικά, για να Προχωρήσεις προς την Έξοδο στο Φως.


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MEDITATION MUSIC

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~