ESOTERISM ACADEMY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

46. Αφύπνιση στην Πραγματικότητα

By Still


Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα, ξεπερνώντας όλες τις ψευδαισθήσεις, εξωτερικές κι εσωτερικές, απελευθερώνεται από όλους τους περιορισμούς, σε μια Αίσθηση Παρουσίας που Υπάρχει από Μόνη της, που Διαρκεί γιατί δεν εξαρτάται από τίποτα, από κανένα «περιεχόμενο αντίληψης», και που Αποδέχεται τα πάντα, την Ανυπαρξία και την Ύπαρξη, την Ουσία και τα Φαινόμενα, Παραμένοντας Αιώνια Ίδια Μέσα στον Εαυτό της, ανεξάρτητα από την επιφανειακή δραστηριότητα. Μια Τέτοια Συνείδηση που είναι Ανοιχτή Συνείδηση Χωρίς Όρους, Χωρίς Ιδιότητες (κι όχι συνείδηση περιορισμένη και παγιδευμένη μέσα στην άγνοια που δημιουργεί τον διαχωρισμό εγώ-κόσμος), Υπάρχει Συνεχώς σε Άμεση Επαφή με την πραγματικότητα, με αυτό που συμβαίνει, είτε αυτό αναφέρεται στην Αιώνια Αναλλοίωτη Ουσία είτε στα επιφανειακά φαινόμενα. Μια Τέτοια Συνείδηση που ζει την Αληθινή Ζωή δεν χρειάζεται ούτε θεωρίες της πραγματικότητας, ούτε διδασκαλίες, ούτε επιδιώξεις, ούτε πραγματοποιήσεις, ούτε πρακτικές, ούτε διαλογισμό, γιόγκα, ή προσευχή, ούτε βιβλία και πληροφορίες, ούτε καν τον ανθρώπινο πολιτισμό με όλες τις γνώσεις του κι όλα τα προϊόντα του.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι η Φύση-Ουσία-Συνείδηση Είναι Εξαρχής Αγνή κι Ανόθευτη, Ελεύθερη κι Απεριόριστη, Κυρίαρχη της Πραγματικότητας. Η Δραστηριότητα της Ουσίας που φέρνει συσκότιση στην Συνείδηση είναι μονάχα ένα αντιληπτικό φαινόμενο, νοητικής υφής, κι όχι μια ξεχωριστή αντικειμενική πραγματικότητα. Είναι η Επέκταση της Συνείδησης στον Δημιουργικό Χώρο της Φαντασίας. Ένα Όνειρο κι ένα Παιχνίδι ταυτόχρονα. Μονάχα για τα όντα που παγιδεύονται μέσα στην ψευδαίσθηση φαντάζει τραγωδία η ζωή.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα είναι Ελεύθερος από όλα, από την ύπαρξη στους κόσμους, από την ζωή στη γη, από όλα. Όταν είσαι Ελεύθερος, όταν δεν είσαι δεμένος με κάτι δεν έχει νόημα η «απώλεια». Έτσι οι Αφυπνισμένοι διασχίζουν την ζωή χωρίς φόβο. Σήμερα είναι Εδώ, αύριο Αλλού. Αλλά όλες οι «διαμονές» είναι ψεύτικες και προσωρινές.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα βρίσκεται σε Ειρήνη με Όλα και τίποτα δεν τον ταράζει. Είναι ο Τρόπος που Βλέπει τα πράγματα που φέρνει την Ειρήνη, όχι τα φαινόμενα που τραβάνε κανονικά τον δρόμο τους.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Βιώνει την Ενότητα της Ουσίας Μέσα στην Οποία εκδηλώνονται όλα τα φαινόμενα. Ολόκληρη η Δημιουργία, όλοι οι κόσμοι, οι εσωτερικοί κόσμοι κι ο κόσμος της υλικής πραγματικότητας, είναι Δραστηριότητες της Ουσίας, αντιληπτικά φαινόμενα. Ακόμα κι ο κόσμος της ύλης είναι νοητικής υφής, ενέργεια που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της «ετερότητας». Κι όλοι οι κόσμοι είναι πραγματικοί σαν δραστηριότητες, σαν φαινόμενα, αλλά στερούνται δική τους αντικειμενικής ύπαρξης. Υπάρχουν μόνο σαν «παραστάσεις» της Συνείδησης.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Ζει Αληθινά, στον Μόνο Πραγματικό Χρόνο, στο Αιώνιο Παρόν που Ρέει χωρίς να εξαντλείται, σε μια Αιώνια Παρουσία που δεν Αλλοιώνεται, πέρα από τα φαινόμενα, τις «λάμψεις» της Ουσίας, που αλλάζουν συνεχώς. Το ταξίδι στα φτερά του ονείρου δεν σε πάει ποτέ πέρα από το όνειρο. Και πάντα τα ταξίδια έχουν ένα τέλος. Η Αιωνιότητα είναι η Μόνη Σταθερή Πραγματικότητα που Στηρίζει τα πάντα, που στηρίζει ακόμα και το όνειρο.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι η Φύση τα Αγκαλιάζει Όλα Μέσα στην Αιωνιότητα, η Ουσία Στηρίζει τα Πάντα και η Ζωή έχει μόνο ένα Δρόμο, τον Δρόμο της Αλήθειας. Η Αλήθεια Είναι Εδώ, μπροστά μας, δεν χρειάζεται να ψάξουμε, δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Απλά να Δούμε, να Αποδεχτούμε, να Εγκαταλείψουμε τις ψευδαισθήσεις μας.

‘Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Βλέπει, Διαπιστώνει, Κατανοεί, ότι η Μόνη Πύλη προς την Αλήθεια είναι Εδώ, Τώρα. Το Αιώνιο Παρόν που Ανανεώνεται Κάθε Στιγμή είναι η Έξοδος από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, στον Αληθινό Κόσμο της Ουσίας, στην Κατανόηση κι Αποδοχή των Φαινομένων, στην Ελευθερία, στην Αιωνιότητα. Ο γραμμικός χρόνος που δημιουργεί η σκέψη είναι μια ψευδαίσθηση για αυτό φαίνεται ατελείωτος. Στον κόσμο των φαινομένων όλα τελειώνουν, όλα αλλάζουν, χάνονται ή ξαναγεννιούνται, αλλά τίποτα δεν μένει σταθερό.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι δεν υπάρχουν πραγματικά εμπόδια προς την Ελευθερία. Είναι η εμμονή των όντων στις ψευδαισθήσεις τους που τα κρατά δέσμια μέσα στους κόσμους των ψευδαισθήσεων και της διαρκούς μετενσωμάτωσης.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα επειδή Στηρίζεται Μόνο στην Αιώνια Παρουσία, που είναι ανεξάρτητη από όλα τα φαινόμενα, όπου κι αν είναι βρίσκεται Σπίτι του. Όταν πεινάει τρώει, όταν διψάει πίνει νερό κι όταν νυστάζει κοιμάται, όπου κι αν είναι. Έτσι η ζωή του είναι εξαιρετικά απλή, ήρεμη κι ευτυχισμένη. Η ζωή δεν έχει άλλο προορισμό από την συνέχισή της, εδώ, ή αλλού. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

 

1. Υπάρχει μόνο Μία Αληθινή, Πραγματική Εξουσία, Αυτή της Θείας Φύσης που Αγκαλιάζει τα Πάντα κι είναι η Βαθύτερη Εσώτερη Φύση των Πάντων.

2. Η Θεία Φύση Εκπροσωπείται Μόνον από την Ίδια την Αληθινή Φύση των Πάντων, που κρύβεται στο Βάθος όλων των όντων. Δεν υπάρχουν άλλοι «εκπρόσωποι» ή «αντιπρόσωποι» της Θείας Ουσίας. Όλοι αυτοί που δηλώνουν «εκπρόσωποι» του Απόλυτου (του Θεού, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν) είναι ψεύτες, απατεώνες και βρώμικοι ειδωλολάτρες.

3. Όλες οι ανθρώπινες εξουσίες που έρχονται σε αντίθεση με το Θείο Φυσικό Δίκαιο είναι ανάξιες σεβασμού. Ο Ηθικός άνθρωπος όχι μόνο δεν οφείλει υπακοή σε διεφθαρμένες εξουσίες αλλά Οφείλει να Πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις για την Αποκατάσταση του Δικαίου.

4. Στον Πλανήτη Γη επικρατεί Σκοτάδι κι είναι οι άνθρωποι της Σκιάς που κυριαρχούν. Οφείλεις να αποφεύγεις την βρώμικη κοινωνία, τους μολυσμένους ανθρώπους και την τυφλή ζωή των δούλων.

5.  Όταν Ακολουθείς το Φως Είσαι Φως, δεν μπορείς να έχεις σχέση ούτε με το Σκοτάδι, ούτε με τους σκοτεινούς ανθρώπους, ούτε με τις ταπεινές δραστηριότητές τους. Διατήρησε τον Εαυτό σου Καθαρό.

6. Ο Δρόμος της Αλήθειας οδηγεί μακριά από τον ανθρώπινο «πολιτισμό», της διαμάχης, των συγκρούσεων και του αθώου αίματος. Όλες οι πληροφορίες των ανθρώπων είναι κατασκευασμένες, ψεύτικες και άχρηστες, δεν οδηγούν στην Αλήθεια. Αν θες να βρεις την Αλήθεια δεν θα την βρεις μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, στην εκπαίδευση των δούλων και στην διανοητική σύγχυση των τυφλών που περιπλανιούνται στα σκοτάδια της ζωώδους φύσης τους.

7. Το Αληθινό Φως είναι Μέσα σου, στο πιο Ιερό Μέρος της Ύπαρξής σου. Μόνο όταν Αφυπνιστείς στον Ιερό Χώρο θα Δεις την Πραγματικότητα και τον κόσμο και τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους.

8. Είσαι το Άχρονο, το Υπερβατικό, το Αθάνατο. Όχι επειδή σου το λέει κάποιος αλλά επειδή μπορείς να το Βιώσεις όταν Περάσεις την Πύλη του Εσωτερικού Κόσμου. Έξω υπάρχει μόνο Σκοτάδι, Σύγχυση και Πόνος.

9. Είσαι Πολεμιστής της Αρετής, των Ανώτερων Αξιών και της Ηθικής Ζωής. Πρέπει να Συντρίψεις κάθε εμπόδιο, καταστάσεις, ανθρώπους, πράγματα, που στέκονται στον Δρόμο σου προς το Φως της Αλήθειας. Δεν υπάρχει λύπηση για τίποτα σκοτεινό ή βρώμικο.

10. Να Θυμάσαι Πάντα πως η Υπέρτατη Αρετή Είναι η Ελευθερία κι ότι οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε θέλει να σε «υποδουλώσει» στο Σκοτάδι, με οποιονδήποτε τρόπο , δεν είναι απλά εχθρός σου, είναι αυτό που πρέπει να συντριβεί, να εξαφανιστεί, να καταλυθεί οριστικά, για να Προχωρήσεις προς την Έξοδο στο Φως.


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MEDITATION MUSIC

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~