ESOTERISM ACADEMY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Θεός

 

Αν ο Θεός Είναι Μία Αντικειμενική Πραγματικότητα, πως μπορούμε να τον Προσεγγίσουμε; Ας μην Τον Ονομάσουμε, ας μην Τον Αναζητήσουμε, ούτε μέσω κάποιας θρησκείας, ούτε μέσω της φιλοσοφίας... Ας πούμε μόνο πως Είναι η Αντικειμενική Πραγματικότητα, Αυτό που Υπάρχει, ο Άγνωστος Θεός.ο ΘΕΟΣ Είναι Πέραν του Σκοτεινού Ορίου


Το Αντικειμενικό μπορεί να γίνει Αντιληπτό μόνο σαν Είναι (Αυτό που υπάρχει ανεξάρτητα από την δική μας αντίληψη). Αυτό το Είναι, είναι η Βάση για κάθε ύπαρξη, το Θεμέλιο, κάθε Οντολογίας. Σαν υπάρξεις (συνειδήσεις) ανήκουμε στο Είναι (ανεξάρτητα το τι αντιλαμβανόμαστε). Πως μπορούμε λοιπόν να Αντιληφθούμε το Είναι;

Αν ο Θεός Είναι Μία Αντικειμενική Πραγματικότητα, πρέπει να Τον Προσεγγίσουμε σαν το Αντικειμενικό, το Αληθινά Αντικειμενικό που στηρίζει τα πάντα. Αυτό δεν μπορούμε να Το συλλάβουμε με την νόηση, γιατί τότε καθίσταται «έννοια», ούτε με την αισθητήρια δραστηριότητα, γιατί δεν είναι εξωτερικό αντικείμενο. Το Αντικειμενικό μπορεί να συλληφθεί Εντός της Συνείδησης σαν Είναι, όταν εγκαταλειφθούν όλες οι εξωτερικές δραστηριότητες, νόηση, αίσθηση... σαν Αυτό που Μένει, σαν Καθαρό Είναι (σαν το Πραγματικό Είναι μας, που είναι το Είναι των πάντων). Σαν Είναι, δεν μπορεί λοιπόν να ταυτιστεί με κανένα περιεχόμενο της συνείδησης, καμία αντίληψη. Είναι το Άπειρο, το Απροσδιόριστο, το Αιώνιο (το Μηδέν, από την άποψη της περιορισμένης ανθρώπινης συνείδησης). Αυτό το Αληθινά Αντικειμενικό δεν είναι μία υποκειμενική αντίληψη, γιατί συλλαμβάνεται σαν το Είναι, σαν Μία Αντικειμενική Πραγματικότητα. Αλλά δεν είναι και το άμεσα αντικειμενικό, το εξωτερικό, το υλικό, γιατί συλλαμβάνεται μόνο Εντός της Συνείδησης (σαν το Είναι).

Η Αντικειμενική Πραγματικότητα, Αυτό που Είναι, που Στηρίζει τα πάντα, Είναι Εδώ. Ζωντανή Πραγματικότητα, κι είμαστε σε σχέση μαζί Της. Πρόκειται για Πρόσωπο; Πως το Ορίζουμε; Είναι Άπειρη Αντίληψη, άρα Είναι Πρόσωπο, το Κατ’ εξοχήν Πρόσωπο. Αλλά δεν είναι ένα σύμπλεγμα αντιλήψεων, άρα δεν είναι «πρόσωπο». Τι σχέση έχουμε με Αυτή την Πραγματικότητα; Αποκαλύπτεται σαν Αντικειμενική Πραγματικότητα, σαν Αντικειμενικό Είναι, έξω από εμάς (την περιορισμένη συνείδηση), άρα είμαστε διαφορετικοί... Αλλά ταυτόχρονα Αποκαλύπτεται Εντός της Συνείδησης, σαν Είναι, άρα Είμαστε της Ίδιας Ουσίας. Σε όλα τα ερωτήματα μπορούν να δοθούν διπλές απαντήσεις. Η Πραγματικότητα Αποκαλύπτεται ταυτόχρονα και Υποκειμενική και Αντικειμενική. Δεν έχει νόημα λοιπόν να χρονοτριβούμε εδώ.

Το αληθινό ζήτημα είναι Πως να Βιώσουμε Αυτή την Πραγματικότητα, όχι να την περιγράψουμε. Όλες οι θρησκείες μιλούν για Αυτή την Ίδια Πραγματικότητα. Μόνο οι επιφανειακοί γνώστες μίας θρησκείας νομίζουν ότι οι θρησκείες τους μόνο κατέχουν την αλήθεια. Ας έρθει ένας αληθινός πιστός που ακολουθεί την θρησκεία του κι έχει βιώσει την Πραγματικότητα όπως την Ορίζει η παράδοσή του, να μας αποδείξει ότι Βίωσε κάτι διαφορετικό από την Πραγματικότητα όπως την περιγράψαμε.

Αγαπητοί φίλοι, ο Άγνωστος Θεός Είναι ο Θεός που λατρεύουμε, που λατρεύουν όλοι. Αλλά όπως κι αν Τον Ονομάζουμε ας Τον Προσεγγίσουμε αληθινά... Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε για λέξεις...

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αληθινός Διαλογισμός

Αληθινός Διαλογισμός
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μικρές Ηθικές Ιστορίες

Μικρές Ηθικές Ιστορίες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

Ο Δεκάλογος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~