ESOTERISM ACADEMY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η Αληθινή Παράδοση μέσα στις θρησκείες


Υπάρχει πάντα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που Βιώνουν την Πραγματικότητα και προσπαθούν να την υποδείξουν με ζωντανούς όρους διαδικασίας ή αντίληψης και σε αυτούς που προσπαθούν να συλλάβουν την Πραγματικότητα με την σκέψη και να την περιγράψουν με όρους στατικούς, με ουσιαστικά, με «έννοιες ύπαρξης».
Στην Βουδιστική Παράδοση η Μόνη Πραγματικότητα είναι το Αδημιούργητο, το Ασαμσκρίτα, που περιγράφεται στον μετέπειτα Βουδισμό σαν Σουνυάτα, το Χωρίς Ιδιότητες, ή Ταθάτα, το Ως Έχει. Άμεσο συμπέρασμα μιας τέτοιας θεώρησης είναι η αντίληψη του ανάτμα, της μη πραγματικής ύπαρξης ενός εαυτού. Ο εαυτός υφίσταται μόνο σαν διαδικασία άγνοιας, που δίνει τοπικές ιδιότητες στο Παγκόσμιο Ζωντανό Κενό. Μια διαδικασία, ένα φαινόμενο, που υφίσταται προσωρινά και το οποίο χάνεται, όταν έρχεται η ώρα, χωρίς να αφήνει ίχνη. Η μόνη διέξοδος διαφυγής από την άγνοια είναι η Πλήρης Αφύπνιση στην Πραγματικότητα.
Στην Χριστιανική Παράδοση εξάλλου η Μόνη Πραγματικότητα που Υφίσταται από Μόνη Της είναι ο Άκτιστος Θεός, που Διαπερνά τα Πάντα κι Είναι Πανταχού Παρών. Εκ του «μηδενός», σαν απομονωτική αντίληψη μέσα στην Πανταχού Παρουσία, «δημιουργείται», αναδύεται, το ον, που γίνεται αντιληπτό σαν απομονωμένος υπαρξιακός χώρος μέσα στο Παγκόσμιο. Το ον όχι μόνο εξαρτάται απόλυτα από την Οντολογική Πραγματικότητα του Άκτιστου Θεού, αλλά δεν έχει δική του οντολογική πραγματικότητα. Υφίσταται μόνο σαν δημιούργημα, σαν απομονωτική διαδικασία μέσα στην Πανταχού Παρουσία, σαν ένας απομονωμένος χώρος μέσα στο Παγκόσμιο. Η μόνη διέξοδος σωτηρίας είναι η Ένωση με την Οντολογική Πραγματικότητα, η κατά χάριν Θέωση.
Παρόμοιες παρατηρήσεις μπορούμε να κάνουμε και στις άλλες θρησκευτικές παραδόσεις. Απλά πήραμε δύο τυπικά παραδείγματα της αφηρημένης θρησκευτικότητας και της θεϊστικής παράδοσης
Είτε ερμηνεύουμε την ανάδυση του όντος, της ατομικής ύπαρξης, σαν άγνοια που δίνει τοπικές ιδιότητες στο Χωρίς Ιδιότητες, είτε σαν απομονωτική κίνηση μέσα στην Παγκόσμια Παρουσία που διεκδικεί ένα δικό της «χώρο», τελικά κατανοούμε ότι αυτή η δραστηριότητα αποτελεί μια Έξοδο από το Παγκόσμιο και ταυτόχρονα μια Πτώση. Αποτελεί την ανάδυση του ατομικού όντος αλλά και την Απομόνωση από το Παγκόσμιο. Μπορεί να θεωρηθεί σαν Πτώση από την Άποψη του Παγκόσμιου ή Ανάδυση στην ύπαρξη από την άποψη του ατομικού όντος. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η άγνοια, ή η θέληση χειραφέτησης από το Παγκόσμιο οδηγεί στον κόσμο του γίγνεσθαι, στον κόσμο των φαινομένων.
Είτε υιοθετήσουμε την Βουδιστική, είτε την Χριστιανική αντίληψη, το ον δεν είναι παρά ένα γίγνεσθαι, μια διαδικασία, ένα φαινόμενο, που έχει την Πηγή του στο Παγκόσμιο, και δικαιώνεται σαν ύπαρξη όταν ανυψώνεται και Επιστρέφει στο Παγκόσμιο.
Η Ανάδυση στην Πραγματικότητα, είτε την δούμε σαν διαδικασία απελευθέρωσης, υπέρβασης των περιορισμών της ατομικότητας, είτε την δούμε σαν άνοιγμα του ατομικού χώρου προς το Απέραντο, σημαίνει ακριβώς αυτή την μετάβαση από το περιορισμένο στο Απεριόριστο.
Για τον Βουδισμό είναι λάθος να αποδίδουμε ιδιότητες στο Χωρίς Ιδιότητες. Σταματώντας αυτή την διαδικασία, που είναι η διαδικασία της νόησης, της σκέψης, γίνεται Αντιληπτή η Πραγματικότητα.
Στον Χριστιανισμό από την άλλη είναι λάθος να απομονώνουμε τον εαυτό, δίνοντάς του περιορισμένες ιδιότητες, από την Θεία Πραγματικότητα. Σταματώντας αυτή την δραστηριότητα, που είναι η νόηση, η σκέψη, νοιώθουμε την Ενότητά μας με το Θείο.
Όλοι αυτοί που ακολουθούν την Αληθινή Παράδοση μέσα στις θρησκείες Προσεγγίζουν Βιωματικά την Πραγματικότητα, σαν Διαδικασία, σαν Βιωματικό Περιεχόμενο. Αντίθετα όσοι προσπαθούν να συλλάβουν την Πραγματικότητα με την σκέψη βλέπουν ουσίες και την περιγράφουν με σταθερές έννοιες, εκεί που υπάρχει Μια Χωρίς Ιδιότητες Πραγματικότητα, ή μια διαδικασία, ένα φαινόμενο.
Η Πραγματικότητα, ο Θεός των Μυστικών Είναι Κάτι που Ζουν. Η «Πραγματικότητα», ο «Θεός των διανοουμένων θεολόγων» είναι μια νοητική σύλληψη. Προφανώς δεν έχουμε δικαίωμα να μπερδεύουμε την Πραγματικότητα με το διανοητικό σύμβολο. Αληθινή Γνώση είναι η Εμπειρία. Η διανοητική πληροφορία ισχύει μόνο στο επίπεδο της σκέψης, και σε τελευταία ανάλυση υποδεικνύει το Πραγματικό αλλά δεν το Βιώνει.
Ο Δρόμος του Πραγματικού είναι ο Δρόμος της Ζωής, του Βιώματος, κι όχι ο δρόμος της σκέψης. Την Ζωή την Ζούμε, δεν την σκεφτόμαστε, δεν την ονειρευόμαστε.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

 

1. Υπάρχει μόνο Μία Αληθινή, Πραγματική Εξουσία, Αυτή της Θείας Φύσης που Αγκαλιάζει τα Πάντα κι είναι η Βαθύτερη Εσώτερη Φύση των Πάντων.

2. Η Θεία Φύση Εκπροσωπείται Μόνον από την Ίδια την Αληθινή Φύση των Πάντων, που κρύβεται στο Βάθος όλων των όντων. Δεν υπάρχουν άλλοι «εκπρόσωποι» ή «αντιπρόσωποι» της Θείας Ουσίας. Όλοι αυτοί που δηλώνουν «εκπρόσωποι» του Απόλυτου (του Θεού, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν) είναι ψεύτες, απατεώνες και βρώμικοι ειδωλολάτρες.

3. Όλες οι ανθρώπινες εξουσίες που έρχονται σε αντίθεση με το Θείο Φυσικό Δίκαιο είναι ανάξιες σεβασμού. Ο Ηθικός άνθρωπος όχι μόνο δεν οφείλει υπακοή σε διεφθαρμένες εξουσίες αλλά Οφείλει να Πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις για την Αποκατάσταση του Δικαίου.

4. Στον Πλανήτη Γη επικρατεί Σκοτάδι κι είναι οι άνθρωποι της Σκιάς που κυριαρχούν. Οφείλεις να αποφεύγεις την βρώμικη κοινωνία, τους μολυσμένους ανθρώπους και την τυφλή ζωή των δούλων.

5.  Όταν Ακολουθείς το Φως Είσαι Φως, δεν μπορείς να έχεις σχέση ούτε με το Σκοτάδι, ούτε με τους σκοτεινούς ανθρώπους, ούτε με τις ταπεινές δραστηριότητές τους. Διατήρησε τον Εαυτό σου Καθαρό.

6. Ο Δρόμος της Αλήθειας οδηγεί μακριά από τον ανθρώπινο «πολιτισμό», της διαμάχης, των συγκρούσεων και του αθώου αίματος. Όλες οι πληροφορίες των ανθρώπων είναι κατασκευασμένες, ψεύτικες και άχρηστες, δεν οδηγούν στην Αλήθεια. Αν θες να βρεις την Αλήθεια δεν θα την βρεις μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, στην εκπαίδευση των δούλων και στην διανοητική σύγχυση των τυφλών που περιπλανιούνται στα σκοτάδια της ζωώδους φύσης τους.

7. Το Αληθινό Φως είναι Μέσα σου, στο πιο Ιερό Μέρος της Ύπαρξής σου. Μόνο όταν Αφυπνιστείς στον Ιερό Χώρο θα Δεις την Πραγματικότητα και τον κόσμο και τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους.

8. Είσαι το Άχρονο, το Υπερβατικό, το Αθάνατο. Όχι επειδή σου το λέει κάποιος αλλά επειδή μπορείς να το Βιώσεις όταν Περάσεις την Πύλη του Εσωτερικού Κόσμου. Έξω υπάρχει μόνο Σκοτάδι, Σύγχυση και Πόνος.

9. Είσαι Πολεμιστής της Αρετής, των Ανώτερων Αξιών και της Ηθικής Ζωής. Πρέπει να Συντρίψεις κάθε εμπόδιο, καταστάσεις, ανθρώπους, πράγματα, που στέκονται στον Δρόμο σου προς το Φως της Αλήθειας. Δεν υπάρχει λύπηση για τίποτα σκοτεινό ή βρώμικο.

10. Να Θυμάσαι Πάντα πως η Υπέρτατη Αρετή Είναι η Ελευθερία κι ότι οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε θέλει να σε «υποδουλώσει» στο Σκοτάδι, με οποιονδήποτε τρόπο , δεν είναι απλά εχθρός σου, είναι αυτό που πρέπει να συντριβεί, να εξαφανιστεί, να καταλυθεί οριστικά, για να Προχωρήσεις προς την Έξοδο στο Φως.


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MEDITATION MUSIC

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~