ESOTERISM ACADEMY


What is a Buddha?

ESOTERISM STUDIES

ESOTERISM STUDIES
LIVE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ARTICLE

ARTICLE

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ο Ιερός Λόγος


Ήμουν μικρό παιδί, δεκατριών χρόνων, δεκατεσσάρων… όταν Διδάχθηκα, από Σοφούς Ανθρώπους, (θα μιλήσω για αυτούς σε κάποιο άλλο βιβλίο, στο άμεσο μέλλον)… τον Ιερό Λόγο, τον Ζωντανό Λόγο… κι από τότε δεν έμαθα να μιλώ άλλη γλώσσα.
Συχνά με ακούνε οι Φίλοι να αναφέρομαι στην Σιωπή, στον Λόγο που ξεπερνά τον εαυτό του για να «δείξει» κάτι άλλο (πέρα από ξερές έννοιες)… και μερικοί παρεξηγούν.
Δεν είμαι ενάντια στο λόγο. Όχι! Είμαι ενάντια στην κακή χρήση του λόγου, και στον ψεύτικο λόγο… κι αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
Το σημαντικότερο είναι από ΠΟΥ εκφέρεται ο λόγος, και από ΠΟΥ «ακούγεται» ο λόγος. Αν εκφέρεται από την «Συνείδηση της Ενότητας», ή αν εκφέρεται μέσα από ένα «εγώ»… και από «πού» ακούγεται.
Όταν ο Λόγος Εκφέρεται από μια Συνείδηση που Βιώνει την Ενότητα της Ύπαρξης, Αντίληψη που Ενεργοποιεί την Αγάπη που τα Ενώνει Όλα… κι ακούγεται από την ίδια «περιοχή»… τότε ό Λόγος είναι Ζωντανός… Τι εννοούμε;
Όταν ο λόγος δεν «χάνεται» στην επιφάνεια του νου (στο επίπεδο της σκέψης), αλλά πηγαίνει Βαθύτερα, στην Βαθύτερη Ύπαρξη και Δονεί την Ύπαρξή μας, είναι Λόγος Αποκαλυπτικός, Ζωντανός, Ιερός, Κοινωνία Συνειδήσεων, και Μετάδοση Ζωής, επειδή μεταφέρει το «Νόημα», που είναι βαθύτερα από το τσόφλι της απλής έννοιας της επιφανειακής σκέψης.
Έτσι ο Λόγος μπορεί να σου δείξει αυτό που πραγματικά συμβαίνει, την ομορφιά και την ασχήμια του κόσμου... Μπορεί να σου αποκαλύψει την ομορφιά ενός λουλουδιού που δεν πρόσεξες... Να σου δείξει πράγματα που είναι «μπροστά» σου και δεν τα βλέπεις… να σε πάει βαθύτερα από αυτά που βλέπεις… Ή να σου Αποκαλύψει την Απεραντοσύνη της Θείας Ύπαρξης, που είναι Όλα…
Αυτός είναι ο Ιερός Λόγος. Κάποιοι τον Ακούνε να Δονεί την Βαθύτερη Ύπαρξή τους και τους κόβεται η ανάσα… λένε… «Τι θαυμάσιο!»…  Διαβάστε τα Λόγια των Σοφών, του Λάο Τσε, του Βούδα και τόσων άλλων… και θα καταλάβετε τι λέω.
Κάποιοι που είναι αγκυροβολημένοι στον επιφανειακό  νου τους, στο μετωπιαίο εγκέφαλό τους, δεν νοιώθουν τίποτα, συλλαμβάνουν μόνο έννοιες. Δεν ξέρουν από «που» λέγονται, δεν νοιώθουν το «νόημά» τους, αλλά επειδή αναγνωρίζουν τις έννοιες νομίζουν πως καταλαβαίνουν τι λέει ο άλλος.
Αυτή είναι η κακή χρήση του Λόγου, που δεν οφείλεται στην φύση του Λόγου, αλλά σε αυτόν που τον εισπράττει, από λάθος «μέρος» και με λάθος τρόπο… Κι εδώ αρχίζουν οι διανοητικές διαμάχες, οι κονταρομαχίες των λέξεων, οι πόλεμοι, κι η εχθρότητα… γιατί, οι «περιορισμένης ευθύνης και νόησης άνθρωποι», αγαπούν τον πόλεμο.
Από την άλλη μεριά, όταν ο λόγος εκφέρεται από ένα εγώ, δεν περιέχει τίποτα περισσότερο από την έννοια, του λείπει η «ζωή», η «δύναμη»… δεν μπορεί να Δονήσει την Βαθύτερη Ύπαρξή μας. Είναι ο ψεύτικος λόγος, όπως ο λόγος των πολιτικών και των υποκριτών… Ακούστε τους πολιτικούς να μιλάνε, ή παρακολουθείστε για λίγο (αν αντέχετε…) τα δελτία ειδήσεων στα μέσα μαζικής αποβλάκωσης … και θα καταλάβετε τι λέω.
Οι άνθρωποι αυτοί «κατοικούν» μονίμως σε ένα μικρό μέρος του εγκεφάλου τους, κι η κατάστασή τους λέγεται «μικρόνοια». Επειδή αναπτύσσουν πολύ την επιφανειακή σκέψη, νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα, ότι μπορούν να κρίνουν τα πάντα.
Πιάνοντας μόνο την εξωτερική επιφάνεια όσων λέγονται και νομίζοντας ότι καταλαβαίνουν… απαξιώνουν, υποβιβάζουν, ειρωνεύονται και βρίζουν.
Νομίζουν ότι κάτι κάνουν κι αισθάνονται υπερήφανοι και δοξάζουν τον εαυτό τους… Αλλά δεν Επικοινωνούν (ούτε καν με τους όμοιούς τους, γιατί είναι όλοι, σε πόλεμο, με τους πάντες…). Ο ψεύτικος λόγος τους μένει στην επιφάνεια και δεν αγγίζει την Βαθύτερη Ύπαρξη… Μιλάνε για να λένε «εξυπνάδες».
Σε αυτούς μπορείς να μιλήσεις ευγενικά, αν και δεν θα σε ακούσουν, και να πεις «σιωπή»… ή να το πεις, λειτουργώντας στο δικό τους επίπεδο, και με άσχημο τρόπο (ξέρετε την λέξη).
Έτσι, Αγαπητοί Φίλοι, πρέπει να ακούμε και να μιλάμε μόνο τον Ιερό Λόγο, τον Ζωντανό Λόγο, τον Ουσιαστικό Λόγο, αυτόν που Δονεί την Βαθύτερη Ύπαρξή μας.
Αυτή την Γλώσσα πρέπει να μιλάμε. Μόνο έτσι μπορούμε να Επικοινωνήσουμε…
Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει Αληθινή Κοινωνία των Υπάρξεων, κι ίσως μια καλύτερη κοινωνία.
Αγαπητοί Φίλοι, μην στέκεστε στον επιφανειακό λόγο της σκέψης… και προπάντων μην ανοίγετε διάλογο με τους μικρόνοες, που εγκλωβισμένοι σε ένα μικρό τμήμα του εγκεφάλου τους νομίζουν ότι έχουν κατακτήσει το Όλον.
Το Όλον Είναι κάτι πολύ Πλατύτερο από το μικρό μέρος του εγκεφάλου των ανθρώπων… Κάτι που δεν είναι απλά η «Όλη Ύπαρξή» μας, αλλά ΟΛΗ Η ΥΠΑΡΞΗ, που Γεμίζει τον Χώρο, Όλους τους Χώρους, που τους Υπερβαίνει, που Απλώνεται Πέρα από Όλα… που είναι ΘΕΟΣ.
Όλα αυτά έπρεπε να ειπωθούν, για πολλούς λόγους, και να ακουστούν από όσους έχουν αυτιά να ακούσουν… γιατί πολλοί δεν έχουν αυτιά, και δεν ακούνε… και πάλι θα ειρωνευθούν και πάλι θα βρίσουν… απλά φτύνουν ενάντια στον άνεμο…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

THE TREE OF LIFE, KNOWLEDGE AND SELF-KNOWLEDGE

THE TREE OF LIFE, KNOWLEDGE AND SELF-KNOWLEDGE
The Secret Unlocking of Spiritual Awakening
The Secret Unlocking of Spiritual Awakening

A SYMBOL is not simply what it depicts in a direct view. The "Deciphering" of the Symbol Reveals its Inherent Dynamism, reveals various aspects of the Symbol, various phases, leading to the evolution of Consciousness towards Integral Understanding.
In the TREE OF LIFE where the God-Man is Depicted, there exist (and are revealed to whoever has the "Key") the Various Phases of the Inner Evolution of Consciousness:
1. GODMAN (God-Man)
2. AWARENESS
3. ENLIGHTENMENT
4. AWAKENING
So it is the Symbol, at the same time, the Understanding of Reality, the Way of Life and the Completion of Being.


 Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.
Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:
1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)
2. AWARENESS (Εγρήγορση)
3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)
4. AWAKENING (Αφύπνιση)
Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Haiku

Haiku
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True Meditation

True Meditation
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Short Ethical Stories

Short Ethical Stories
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Intellectual property rights


The entire content of our website, including, but not limited to, texts, news, graphics, photographs, diagrams, illustrations, services provided and generally any kind of files, is subject to intellectual property (copyright) and is governed by the national and international provisions on Intellectual Property, with the exception of the expressly recognized rights of third parties.
Therefore, it is expressly prohibited to reproduce, republish, copy, store, sell, transmit, distribute, publish, perform, "download", translate, modify in any way, in part or in summary, without the express prior written consent of the Foundation. It is known that in case the Foundation consents, the applicant is obliged to explicitly refer via links (hyperlinks) to the relevant content of the Foundation's website. This obligation of the applicant exists even if it is not explicitly stated in the written consent of the Foundation.
Exceptionally, it is permitted to individually store and copy parts of the content on a simple personal computer for strictly personal use (private study or research, educational purposes), without the intention of commercial or other exploitation and always under the condition of indicating the source of its origin, without this in any way implies a grant of intellectual property rights.
It is also permitted to republish material for purposes of promoting the events and activities of the Foundation, provided that the source is mentioned and that no intellectual property rights are infringed, no trademarks are modified, altered or deleted.
Everything else that is included on the electronic pages of our website and constitutes registered trademarks and intellectual property products of third parties is their own sphere of responsibility and has nothing to do with the website of the Foundation.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~