ESOTERISM ACADEMY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2797 (2021) / ΠΕΝΤΕ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

 ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

Έχουμε γράψει πάρα πολλά άρθρα για την ΔΕΛΦΙΚΗ ΛΑΤΡΕΙΑ που αποτελούσε πάντα την «Καρδιά» της ΟΡΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. Κάποιες φορές είπαμε περισσότερα από όσα μας «επιτρέπονταν». Το κάναμε απλά για να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους που Ακολουθούν την Οδό του Φωτός, στο ΦΩΣ.

 

«Δελφοί»

 

Ίσως θα έπρεπε, όσοι ενδιαφέρεστε πραγματικά για την Μεγάλη Αλήθεια, να ξαναδιαβάσετε αυτά τα Άρθρα για την Δελφική Παράδοση.

…..

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τούτες τις μέρες πλησιάζουμε στο Θερινό Ηλιοστάσιο του 2797 (του 2021 με την χριστιανική χρονολόγηση). Για τον πραγματικό συμβολισμό του Θερινού Ηλιοστασίου έχουμε γράψει:

Τα φυσικά αντικείμενα στο Σύμπαν κι οι κινήσεις τους δημιουργούν διάφορα φυσικά τοπικά φαινόμενα που πέρα από την αντικειμενική εκδήλωσή τους έχουν σημασία για την ανθρώπινη ζωή, έχουν ανθρωπολογική, κοινωνική και ιστορική διάσταση. Το Σύμπαν, ο Γαλαξίας, το Ηλιακό Σύστημα, η Γη, οι τρεις κινήσεις της γης, γύρω από τον άξονά της (που δημιουργεί το Μεγάλο Κοσμικό Έτος, κοντά 26.000 χρόνια), γύρω από τον Ήλιο (που δημιουργεί το Έτος, με τις Εποχές, τα Ηλιοστάσια και τις Ισημερίες), γύρω από τον εαυτό της (που δημιουργεί τον Κύκλο του Ημερονυκτίου), όλα αυτά έχουν βαθιά σημασία για τον άνθρωπο, την ζωή, την εξέλιξη.

Όλα αυτά δεν έχουν μόνο εξωτερική τοπική ιστορική σημασία αλλά κι έναν Βαθύ Εσωτερικό Συμβολισμό, επειδή ακριβώς έχουν σχέση και συνδέονται με την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο, είναι μια Περίοδος Ποιοτικής Μεταβολής, όχι μόνο σε εξωτερικό φυσικό ιστορικό επίπεδο αλλά και στον Εσωτερικό Συμβολισμό της Πνευματικής Εξέλιξης στην Αρχαία Παράδοση.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει την κορύφωση της εξωστρεφούς δραστηριότητας, της εξωτερικής ζωής και την Στροφή Έσω.

Είναι η Μεγάλη Μύηση του Θέρους. Είναι η Απόσυρση από την εξωτερική ζωή κι η Αρχή της Επανόδου πίσω στην Αιώνια Πηγή της Ύπαρξης.

Είναι η Άνοδος από τα σπήλαια του Άδη στην Αληθινή Γη της Δήμητρας, της Παγκόσμιας Μητέρας της Κατώτερης Ύπαρξης.

Είναι η Είσοδος στα Ουράνια  Ηλύσια Πεδία του Πλούτωνα.

Είναι σε αστρολογικούς όρους η Άνοδος στο Αληθινό Βασίλειο της Τρίμορφης Τριόδου Εκάτης.

Είναι σε κοσμολογικούς όρους η Ανύψωση πάνω από το Αιθερικό Πεδίο του Ερμή, τον Αστρικό Κόσμο της Αφροδίτης, τον Τρισδιάστατο Νοητικό Κόσμο του Απόλλωνα Ήλιου, η Είσοδος στον Λαμπερό Κόσμο που είναι χωρίς σκιές,  της Άρτέμιδος Σελήνης.

Είναι σε θρησκευτικούς όρους η υπέρβαση του «προσωπείου» της ζωής, η ανάδυση στον Αληθινό Εαυτό, το Αληθινό Εγώ (που είναι «μη-εγώ»).

Είναι σε φιλοσοφικούς ψυχολογικούς όρους η υπέρβαση της νοητικής δραστηριότητας που δημιουργεί το ψεύτικο διαχωρισμένο εαυτό και την απατηλή εγωιστική μεροληπτική και φανταστική αντίληψη του κόσμου, το προσωπικό όνειρο που όλοι βιώνουν σαν αληθινή ζωή προς την Αντικειμενική Ύπαρξη.

Είναι η Έξοδος από το νοητικό Σπήλαιο του Πλάτωνα, προς το Αντιληπτικό Φως,  προς την Αντικειμενική Αντίληψη του Είναι.

Είναι η Έξοδος από το «φανταστικό» του νου κι η Είσοδος στον Πραγματικό Κόσμο, στην Αληθινή Ζωή.

Είναι η Προετοιμασία κι η Ολοκλήρωση στην Μεγάλη Μύηση της Φθινοπωρινής Ισημερίας όπου βιώνουμε την Μη Δυαδική Συνείδηση, την Ενότητα της Ύπαρξης, τον μη-διαχωρισμό από τα «πράγματα» (που αντιλαμβανόμαστε), την Ουσία της Παγκόσμιας Αγάπης.

Είναι η Αντικειμενική Συνείδηση που είναι τοπική (όταν βιώνουμε μέσα από το σώμα) και Μη Τοπική (όταν Βιώνουμε την Αντικειμενική Αντίληψη του Κόσμου), ταυτόχρονα.

Είναι η Ελεύθερη Απελευθερωμένη (από τα δεσμά του σώματος) Ψυχή που Ανοίγεται στην Απεραντοσύνη της Αντικειμενικής Ύπαρξης.

Είναι η Άνοδος στον Πνευματικό Μυστικό Όλυμπο, η Είσοδος στους Ανώτερους Κοσμικούς Ουρανούς των Θεών, στις Περιοχές της Δήμητρας, της Ήρας, της Εστίας, όπου κυριαρχούν ο Ποσειδώνας, ο Ζευς κι ο Πλούτωνας και Δραστηριοποιούνται ο Άρης, η Αθηνά, ο Ήφαιστος.

Στον υπόλοιπο χρόνο που μένει μέχρι το τέλος του Ετήσιου Κύκλου η Ψυχή Βαθαίνει την Εσωτερική Εμπειρία της και Βιώνει την Παγκόσμια Συνείδηση, την Μία Συνείδηση, την Συνείδηση-Μη Συνείδηση, που οδηγούν στο Μυστήριο της Κοσμικής Νύχτας (στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο) και της Πρωταρχής (την Νύχτα της 22ας Δεκεμβρίου).

Να θυμάστε πάντα, μέσα στην Καρδιά του «Καλοκαιριού» ξεκινά πάντα ο «Χειμώνας» της Ηρεμίας, της Ησυχίας, της Σιωπής, που Ολοκληρώνεται στο Άχρονο, στο Υπερβατικό, στο Ακατάληπτο, στο Πραγματικό, στο Αληθινό.

…..

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ

Πριν κάμποσο καιρό είχαμε αναφερθεί στην Εσωτερική Παράδοση που Πηγάζει από την Αρχαία Κοινότητα των Μυστών μιλώντας αρκετά γενικά. Να το Κείμενο:

Η Εσωτερική Παράδοση έξω από την γραμμή της ιστορίας, μέχρι σήμερα

Κανείς δεν μπορεί να πει τι είναι το ΑΧΡΟΝΟ, τι είναι το ΦΩΣ. Κι όσοι Μύστες Βίωσαν την Υπέρτατη Κατάσταση είναι Άφωνοι. Η ΙΕΡΗ ΣΙΓΗ είναι η Ίδια η Ουσία της Ζωής κι όχι μια Ιερή Υποχρέωση ή ένας Εξωτερικός Κανόνας Πειθαρχίας. Οι Αρχαίοι Μύστες Φρόντισαν να Ασφαλίσουν το Μυστικό και να Εξασφαλίσουν την Ιερή Μετάδοση του Φωτός, με την Προσωπική Μετάδοση μέσα στον Χρόνο. Αν σήμερα μιλάμε για όλα αυτά δεν το κάνουμε ούτε για να εντυπωσιάσουμε, ούτε για να προκαλέσουμε. Γνωρίζουμε ακόμα τις πιθανότητες να γίνει κακή χρήση όλων αυτών των πληροφοριών. Όσα είπαμε (το ορκιζόμαστε) δεν είναι δικά μας, γράφτηκαν με ιερή εντολή κι είναι μονάχα ένα μέρος από αυτά που μας αποκαλύφθηκαν. Δεν είναι απλά ντροπή για τους κατοίκους αυτού του Τόπου να έχουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα για την Αλήθεια, για το Παρελθόν, για τους Προγόνους τους, είναι ότι μη γνωρίζοντας δεν είναι Έλληνες. Πρέπει να Γνωρίσουν για να ξαναγίνουν Έλληνες.

Υπάρχει πραγματικά μια Εσωτερική Παράδοση που Πηγάζει από την Αρχαία Κοινότητα των Μυστών (που είχαν Ιερή Έδρα τους Δελφούς) και Συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όσοι είναι απέξω μπορούν να υποθέτουν ή να φαντάζονται πολλά. Όσοι είναι Μέσα γνωρίζουν ότι είναι καθαρά πνευματική κοινότητα χωρίς εξωτερικές δραστηριότητες ή παρουσία. Δεν μιλάμε για ανθρώπινο οργανισμό ή ίδρυμα. Η Μύηση, τα Μυστήρια είναι καθαρά Πνευματική Διαδικασία κι είναι κάτι ιδιωτικό κι όχι κάτι δημόσιο. Έχει περάσει πια η Εποχή που υπήρχε ανάγκη για μια Εξωτερική Θρησκεία. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν κατανοήσει ότι η Αλήθεια είναι Εσωτερική Διαφώτιση κι όχι Εξωτερική Δραστηριότητα (νοητική σύλληψη ή εξωτερική υλική πράξη). Κι αυτό που Διατηρεί και Μεταδίδει η Εσωτερική Παράδοση είναι το ΦΩΣ, η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, κι όχι Διδασκαλίες, ή Πρακτικές. Αν Υπηρετούμε έστω και στο Ελάχιστο αυτόν τον Σκοπό, νοιώθουμε ότι δεν χαραμίσθηκε η ζωή μας στην γη.

…..

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ

Καθώς πλησιάζουμε στο Θερινό Ηλιοστάσιο 2797 (2021) θέλουμε να κάνουμε μια πολύ σημαντική Ανακοίνωση που αφορά όλους όσους Ακολουθούν την Οδό του Φωτός, της Εσωτερικής Κατανόησης της Αληθινής Υπερβατικής Φύσης (του Ανθρώπου, των ανθρώπων, του είδους, όλων μας).

Οι «Φύλακες» της Αρχαίας Παράδοσης των Μυστών αποφάσισαν να  ιδρύσουν, να οργανώσουν, να κτίσουν μια Ιερή Κοινότητα, ένα Παγκόσμιο Μυητικό Κέντρο γύρω από ένα Ειδικά Διαμορφωμένο Ναό Μύησης, μια Ιερή Κοινότητα Ανθρώπων, ένα Ιερό Οικισμό, ένα Πλανητικό Κέντρο Μύησης. Θα έχει Κωδικό Όνομα «ΠΥΛΗ». Ένας Ιδιωτικός Χώρος, έξω από την Αττική αλλά κοντά στην Αττική, όπου θα Εισέρχεσαι από μια Συμβολική Πύλη (Gate), στον Ιερό Χώρο των «Ηλυσίων», στην Ιερή Κοινότητα, στον Ιερό Οικισμό. Ο Χώρος θα υπηρετείται από Μύστες, μύστες, μυημένους, και θα μπορεί να εισέρχεται όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την Αληθινή Μύηση.

Όσοι φίλοι διαβάζουν τις Δημοσιεύσεις μας γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούμε την γλώσσα και τους θρησκευτικούς, φιλοσοφικούς όρους, συμβολικά, υποδεικνύοντας αυτό που είναι πίσω από τις λέξεις, την βιωματική εμπειρία. Δεν λέμε απλά λέξεις, ούτε εκθέτουμε νοητικές θεωρίες. Μιλάμε για την Πραγματικότητα, για την Βίωση της Πραγματικότητας.

Σκοπός του Έργου είναι να Δημιουργηθεί ένα Πλανητικό Κέντρο Μύησης, πέρα από θρησκείες, φιλοσοφίες, αντιλήψεις, όπου η Πραγματικότητα θα Βιώνεται Άμεσα, Πρακτικά. Θα Αποτελεί Μια Πραγματική «Πύλη» στην Ανώτερη Κατάσταση Συνείδησης, την Μη-Δυαδική Συνείδηση, προς την οποία εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος σε αυτόν τον πλανήτη. Μια Ιερή Πόλη στη γη, που θα κατοικείται από Ανθρώπους που Βιώνουν Αληθινά την Πραγματικότητα και δεν βιώνουν απλά θρησκευτικούς μύθους ή ανθρώπινους φανταστικούς ευσεβείς πόθους.

Δεν μιλάμε ούτε για «θρησκεία», ούτε για θρησκευτική οργάνωση, ούτε για κάποια ομάδα ανθρώπων. Μιλάμε για Ανθρώπους που Βιώνουν την Πραγματικότητα, για Ανθρώπους του Φωτός.

Είμαστε Ελεύθεροι να το κάνουμε κι ό,τι κάνουμε είναι πέρα από ανθρώπινες εξουσίες, και δεν υπάρχει τίποτα να λογοδοτήσουμε, σε κανέναν.

…..

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ

Θα μιλήσουμε στο προσεχές μέλλον για τον Τόπο,

για την Οργάνωση του Χώρου,

για τον Ναό Μύησης,

για τον Οικισμό και την λειτουργεία του οικισμού.

Θα μιλήσουμε για την «Χρηματοδότηση» του Έργου,

για αυτούς που θα «εκτελέσουν» το έργο,

για τον «έλεγχο» της πορείας ολοκλήρωσης.

Θα μιλήσουμε για το πως κάποιος, αν επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στο ιερό έργο.

Βεβαίως, αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει τις δημόσιες ανακοινώσεις, που θα γίνουν εν καιρώ, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, για να του δώσουμε όποιες πληροφορίες θέλει.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

 

1. Υπάρχει μόνο Μία Αληθινή, Πραγματική Εξουσία, Αυτή της Θείας Φύσης που Αγκαλιάζει τα Πάντα κι είναι η Βαθύτερη Εσώτερη Φύση των Πάντων.

2. Η Θεία Φύση Εκπροσωπείται Μόνον από την Ίδια την Αληθινή Φύση των Πάντων, που κρύβεται στο Βάθος όλων των όντων. Δεν υπάρχουν άλλοι «εκπρόσωποι» ή «αντιπρόσωποι» της Θείας Ουσίας. Όλοι αυτοί που δηλώνουν «εκπρόσωποι» του Απόλυτου (του Θεού, ή όπως αλλιώς το ονομάζουν) είναι ψεύτες, απατεώνες και βρώμικοι ειδωλολάτρες.

3. Όλες οι ανθρώπινες εξουσίες που έρχονται σε αντίθεση με το Θείο Φυσικό Δίκαιο είναι ανάξιες σεβασμού. Ο Ηθικός άνθρωπος όχι μόνο δεν οφείλει υπακοή σε διεφθαρμένες εξουσίες αλλά Οφείλει να Πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις για την Αποκατάσταση του Δικαίου.

4. Στον Πλανήτη Γη επικρατεί Σκοτάδι κι είναι οι άνθρωποι της Σκιάς που κυριαρχούν. Οφείλεις να αποφεύγεις την βρώμικη κοινωνία, τους μολυσμένους ανθρώπους και την τυφλή ζωή των δούλων.

5.  Όταν Ακολουθείς το Φως Είσαι Φως, δεν μπορείς να έχεις σχέση ούτε με το Σκοτάδι, ούτε με τους σκοτεινούς ανθρώπους, ούτε με τις ταπεινές δραστηριότητές τους. Διατήρησε τον Εαυτό σου Καθαρό.

6. Ο Δρόμος της Αλήθειας οδηγεί μακριά από τον ανθρώπινο «πολιτισμό», της διαμάχης, των συγκρούσεων και του αθώου αίματος. Όλες οι πληροφορίες των ανθρώπων είναι κατασκευασμένες, ψεύτικες και άχρηστες, δεν οδηγούν στην Αλήθεια. Αν θες να βρεις την Αλήθεια δεν θα την βρεις μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, στην εκπαίδευση των δούλων και στην διανοητική σύγχυση των τυφλών που περιπλανιούνται στα σκοτάδια της ζωώδους φύσης τους.

7. Το Αληθινό Φως είναι Μέσα σου, στο πιο Ιερό Μέρος της Ύπαρξής σου. Μόνο όταν Αφυπνιστείς στον Ιερό Χώρο θα Δεις την Πραγματικότητα και τον κόσμο και τα πράγματα στις πραγματικές διαστάσεις τους.

8. Είσαι το Άχρονο, το Υπερβατικό, το Αθάνατο. Όχι επειδή σου το λέει κάποιος αλλά επειδή μπορείς να το Βιώσεις όταν Περάσεις την Πύλη του Εσωτερικού Κόσμου. Έξω υπάρχει μόνο Σκοτάδι, Σύγχυση και Πόνος.

9. Είσαι Πολεμιστής της Αρετής, των Ανώτερων Αξιών και της Ηθικής Ζωής. Πρέπει να Συντρίψεις κάθε εμπόδιο, καταστάσεις, ανθρώπους, πράγματα, που στέκονται στον Δρόμο σου προς το Φως της Αλήθειας. Δεν υπάρχει λύπηση για τίποτα σκοτεινό ή βρώμικο.

10. Να Θυμάσαι Πάντα πως η Υπέρτατη Αρετή Είναι η Ελευθερία κι ότι οποιοσδήποτε ή οτιδήποτε θέλει να σε «υποδουλώσει» στο Σκοτάδι, με οποιονδήποτε τρόπο , δεν είναι απλά εχθρός σου, είναι αυτό που πρέπει να συντριβεί, να εξαφανιστεί, να καταλυθεί οριστικά, για να Προχωρήσεις προς την Έξοδο στο Φως.


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MEDITATION MUSIC

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~