ESOTERISM ACADEMY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το Ζεν... το Ζεν του ζεν... Ω! Ζεν


Το Ζεν
Η Πραγματική Ανθρώπινη Φύση ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ εξ’ αρχής και δια παντός (εκτός της κοσμικής διαδικασίας, πέρα από τον χώρο και το χρόνο…). ΕΙΝΑΙ Ό,τι Είναι. Δεν εξελίσσεται, δεν αλλοιώνεται, δεν «πέφτει», δεν αφυπνίζεται, δεν πραγματοποιείται… Ο Χώρος του Ζεν είναι η Σιωπή. Απέραντη Σιωπή… της Αντίληψης, του Λόγου και του λόγου, της πράξης (ιερής και μη). Τίποτα άλλο από Σιωπή… Όταν ΕΙΣΑΙ (εκτός κάθε διαδικασίας) πως μπορείς να γίνεις αυτό που ΕΙΣΑΙ;… Κάθε δραστηριότητα είναι «οντολογικός πλεονασμός», κάθε δραστηριότητα δείχνει μόνο έλλειψη κατανόησης κι ανοησία…
Όταν «κάποιοι δεν καταλαβαίνουν το Ζεν αλλά νομίζουν ότι το καταλαβαίνουν» χαμογελούν με όλους τους ανόητους που σκέφτονται το ζεν, μιλούν για το ζεν, ασκούν το ζεν, και το διδάσκουν και σε άλλους… Πως μπορείς να διδάξεις το ζεν; Όταν «αυτοί που δεν καταλαβαίνουν αλλά νομίζουν ότι καταλαβαίνουν» βλέπουν τους άλλους, τους ανόητους, να μιλούν για το ζεν  χαμογελούν. Ευτυχείς που δεν είναι ανόητοι σαν τους άλλους. Αλλά διαφέρουν από τους άλλους; Ακόμα και το χαμόγελο είναι δραστηριότητα (από την όχθη του κόσμου)… Δυστυχώς…
Κι οι άλλοι που καταλαβαίνουν το ζεν χωρίς να το καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα; Αυτοί είναι «φωτισμένοι» (μέσα στον «ύπνο» τους)… Βεβαίως είναι Φωτισμένοι με τον Τρόπο της Φύσης (εξ’ αρχής και δια παντός), αλλά όχι με τον δικό τους τρόπο (μέσα στον «ύπνο» τους). Νομίζουν ότι είναι «φωτισμένοι» (μέσα στον «ύπνο» τους)… Στην μέση του Πουθενά νομίζουν ότι είναι κάπου, ή προσπαθούν να φτάσουν κάπου, να οδηγήσουν κι άλλους στο κάπου τους. Δεν κατανοούν ότι το  κάπου Εδράζεται στο Πουθενά, και ότι το Πουθενά είναι Κάπου. Μπερδεύονται και δεν κατανοούν ότι Έχουν Ήδη Φτάσει Εκεί που προσπαθούν να φτάσουν κι ότι όλα είναι παιχνίδια του μυαλού…

Το Ζεν του ζεν
Η Φύση Είναι Σιωπή, το Ζεν Είναι Σιωπή, το Ζεν το ασκούμε στην Σιωπή, με την Σιωπή για την Σιωπή… όλα τα άλλα είναι ανοησίες του μυαλού… Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για το Ζεν κι αυτός που μιλάει για το ζεν, μόνο για το Ζεν δεν μιλάει… Αλλά θα ρωτήσει, εύλογα, ο καθένας, τώρα, εδώ, δεν μιλάμε για το ζεν; Λάθος… Προσωπικά, δεν κατανοούμε το Ζεν γι’ αυτό και μιλάμε (για το ζεν). Αν το καταλαβαίναμε δεν θα μιλούσαμε… Αλλά λέμε ανοησίες μόνο για ένα λόγο. Για να κατανοήσει ο άλλος ότι λέμε ανοησίες και να σταματήσει να διαβάζει ανοησίες…
Ο Αληθινός Δάσκαλος είναι πάντα μόνος του, δεν έχει μαθητές. Κι αν κάποιος μαθητής τον πλησιάσει σαν μαθητής (τον διώχνει ο Δάσκαλος ή) φεύγει γρήγορα. Γιατί άραγε; Ο Αληθινός Δάσκαλος Γνωρίζει. Κι ο μαθητής Γνωρίζει. Ο Δάσκαλος που έχει μαθητές δεν είναι Δάσκαλος.

Ω Δάσκαλε που διδάσκεις! Τι διδάσκεις; Διδάσκεις τον ήλιο να ανατείλει; Διδάσκεις το αεράκι να θροΐσει; Διδάσκεις τις μυρουδιές της γης να ταξιδεύουν; Διδάσκεις τη ζωή να ζήσει;

Ω μαθητή! Είσαι Δάσκαλος του Εαυτού σου. Η Ζωή δεν χρειάζεται καθοδηγητές, η Ζωή Πάντα Βρίσκει τον Δρόμο της, δεν έχει αδιέξοδα. Η Κατανόησή σου είναι ο Δάσκαλός σου… κι όταν Βρεις μέσα σου τον Δάσκαλο θα φύγεις γρήγορα-γρήγορα μακριά από όλους τους απατεώνες έμπορους της «γνώσης» (που δεν είναι Γνώση, αλλά άγνοια).
Ο Αληθινός Δάσκαλος δεν Διδάσκει. Ο Πραγματικός Μαθητής δεν έχει ανάγκη Δασκάλους. Η Φύση Πορεύεται μόνη της, χωρίς να παρεκκλίνει ούτε ένα δευτερόλεπτο από την Πορεία της.
Ω ανόητε! Τι προσπαθείς; Να διορθώσεις την Φύση; Νομίζεις ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην Σιωπή και τον θόρυβο του μυαλού σου; Ούτε να προσθέσεις τίποτα μπορείς, ούτε να αφαιρέσεις… Γιατί λοιπόν συγχύζεσαι; Μάζεψε το μυαλό σου κι άφησε την Φύση ήσυχη…

Ω! Ζεν
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αληθινός Διαλογισμός

Αληθινός Διαλογισμός
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μικρές Ηθικές Ιστορίες

Μικρές Ηθικές Ιστορίες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

Ο Δεκάλογος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~