ESOTERISM ACADEMY
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Πώς να Δεις τον Θεό

 ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ / 1

Η Συνείδηση (το πνεύμα) είναι κάτι πλατύτερο από το εγώ και μπορεί να λειτουργεί και χωρίς τους περιορισμούς του εγώ... Απελευθερωμένη από το εγώ αποκτά Επίγνωση του Θεού...

Όταν ο Ιωάννης λέει ότι «τον Θεό δεν τον είδε ποτέ κανείς», οι πιο πολλοί (θεολόγοι κλπ.) νομίζουν ότι ο Ιωάννης λέει ότι ο Θεός σαν Ουσία, σαν Κατάσταση, Είναι Απροσπέλαστος, Ακατανόητος, Άγνωστος... Αν αυτό ήθελε να πει ο Ιωάννης γιατί δεν είπε απλά «ο Θεός Είναι...»... Αλλά ο Ιωάννης αναφερόταν όχι στον Θεό αλλά σε αυτόν που γνωρίζει ή δεν μπορεί να γνωρίζει ή να γνωρίσει τον Θεό... Κι Αυτός που Γνωρίζει τον Θεό Είναι Αυτός που Είναι στους Κόλπους του Θεού και αυτοί στους οποίους Εκείνος Τον Αποκαλύπτει... Αλλά ο άνθρωπος, σαν άνθρωπος (κι όχι μέσω του Θεού που Είναι στους Κόλπους του Θεού) πως μπορεί να Γνωρίσει τον Θεό; Μπορεί να Τον Δει; Βεβαιώνοντας ότι «τον Θεό δεν Τον Είδε ποτέ κανείς κι ούτε είναι δυνατόν να Τον Δει» ο Ιωάννης δεν αναφέρεται στην Φύση του Θεού, αλλά στον άνθρωπο, στην δράση του, στον τρόπο του...

Όταν ο άνθρωπος (σαν Συνείδηση) προσπαθεί μέσα από το εγώ να συλλάβει την Πραγματικότητα, σαν εγώ, να κατανοήσει, να σκεφτεί, να ερμηνεύσει, να αισθανθεί, να προσεγγίσει με όποιο τρόπο, στην πραγματικότητα, ενεργεί περιοριστικά, θέλοντας μέσα στον μικρό χώρο της αντίληψής του να κλείσει το Άπειρο... Ασφαλώς δεν μπορεί... Ποτέ κανένας σαν εγώ, δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον Θεό, να Δει τον Θεό, να Αισθανθεί την Παρουσία Του... Ο δρόμος αυτός είναι αδιέξοδος... Ο άνθρωπος, όσο κινείται σε αυτό τον χώρο, είναι μόνος, σε ένα κόσμο άδειο, κι ό,τι κι αν κάνει, όσες θεωρίες κι αν έχει, όσο παρελθόν κι αν συσσωρεύσει, όσες πράξεις κι αν επαναλαμβάνει, ο κόσμος παραμένει άδειος...

Ο άνθρωπος πρέπει να εγκαταλείψει αυτό τον κόσμο, να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να κλείσει μέσα στο εγώ και την περιορισμένη δραστηριότητά του, το Άπειρο... Όταν όλες οι μάταιες προσπάθειες εγκαταλειφθούν, όταν όλες οι κινήσεις της ύπαρξης ηρεμήσουν, όταν υπάρξει αληθινή ησυχία, τότε μονάχα, στην απόλυτη σιωπή του νου, Ανατέλλει σαν Ήλιος Φωτεινός ο Θεός, αισθανόμαστε την Παρουσία του Θεού... Αλλά δεν αισθανόμαστε σαν εγώ τον Θεό... Αισθανόμαστε, εγκαταλείποντας κάθε εγώ, τον Θεό, Μετέχοντας στην Παρουσία Του... Αυτή η αίσθηση δεν είναι εμπειρία ενός εγώ, αλλά Παρουσία του Θεού... Με άλλα λόγια, το περιεχόμενο της Συνείδησης δεν είναι μία προσωπική εμπειρία της Πραγματικότητας. Η Συνείδηση άδεια από εγώ Γεμίζει μόνο με Παρουσία του Θεού. Η υποκειμενική συνείδηση έχει εξαφανιστεί κι υπάρχει μόνο η Αντικειμενική Πραγματικότητα του Θεού... Η Συνείδηση που άδειασε από εγώ Γέμισε με Θεό... κι έτσι δεν ζούμε πιά εμείς, αλλά Ζει μέσα μας ο Θεός...

Τελικά, όταν ο Ιωάννης λέει ότι τον Θεό δεν τον Είδε ποτέ κανείς, απλά αποκλείει την περίπτωση να Δει κάποιος τον Θεό σαν εγώ, δεν αποκλείει την Εμπειρία Θεού, την θεοπτία... Όποιος είναι στους Κόλπους του Θεού, ή εισέρχεται στους Κόλπους του Θεού (εγκαταλείποντας το εγώ) ασφαλώς κι έχει Εμπειρία του Θεού, Βλέπει τον Θεό (όχι σαν εγώ που βλέπει κάτι Άλλο) και Μετέχοντας στον Θεό, γίνεται κι αυτός Θεός (κατά χάρη)... Η Συνείδηση (το πνεύμα) είναι κάτι πλατύτερο από το εγώ και μπορεί να λειτουργεί και χωρίς τους περιορισμούς του εγώ... Απελευθερωμένη από το εγώ αποκτά Επίγνωση του Θεού... Άδεια από το εγώ Γεμίζει από Παρουσία του Θεού, μεταμορφώνεται σε νέα συνείδηση και με περιεχόμενο την Παρουσία του Θεού, Επεκτείνεται στον Άπειρο Χώρο του Θεού, Αιώνια...  Όταν περάσεις το Κατώφλι του Ουρανού δεν υπάρχει τέλος σε τίποτα... Από τον περιορισμένο χώρο του εγώ Βρίσκεσαι στον Άπειρο Χώρο του Θεού...


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αληθινός Διαλογισμός

Αληθινός Διαλογισμός
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μικρές Ηθικές Ιστορίες

Μικρές Ηθικές Ιστορίες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

Ο Δεκάλογος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~