ESOTERISM ACADEMY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ / Έξω από τον κόσμο των ανθρώπων

 

Όταν, πριν από ένα αιώνα, ο Ρίτσαρντ Μπακ (Dr. Richard Maurice Bucke, 1877-1902, Καναδός Ψυχίατρος, Αγγλικής Καταγωγής) μιλούσε για την Κοσμική Συνείδηση (απόψεις που κατέγραψε στο βιβλίο του  «Cosmic Consciousness – A Study in the Evolution of the Human Mind»), αναφερόταν σε Μια Κατάσταση Ύπαρξης Απεριόριστη, πέρα από το εγώ, όχι απλά σαν μια Κατάσταση που είχαν βιώσει κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι, όπως ο Βούδας ή ο Ιησούς (κι ο Ίδιος σε κάποια στιγμή της ζωής του) και προς την οποία εξελίσσεται το ανθρώπινο είδος, αλλά κυρίως σαν Μια Κατάσταση Ύπαρξης που όσο περνούν τα χρόνια θα βιώνουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Οι Μεγάλοι Σοφοί όλες τις εποχές με την Ελεύθερη Παρατήρηση όχι μόνο Γνώρισαν την Ανθρώπινη Φύση (τον Άνθρωπο) αλλά Βίωσαν ως το Απεριόριστο Βάθος την Αλήθεια της Ύπαρξής τους, τη Θεότητα.

Και τις παλιές εποχές που ελάχιστοι άνθρωποι επιχειρούσαν αυτό το Εσωτερικό Ταξίδι και Βίωναν Άμεσα την Πραγματικότητα – την Ενότητα Όλων, Εδώ, Τώρα – η Γνώση ήταν περιορισμένη και μεταδίδονταν από Διδάσκαλο σε μαθητή. Έτσι δημιουργήθηκαν τα θρησκευτικά κινήματα στην Ιστορία που εξελίχθηκαν όμως σε ανθρώπινες θρησκείες, απογυμνωμένες από το Μυστικό Βίωμα, σκέτες θεωρίες, λόγια χωρίς ουσία… μέχρι τη σημερινή διαφθορά.

Σήμερα όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι Γνωρίζουν την Ανθρώπινη Φύση και Βιώνουν την Ύστατη Πραγματικότητα της Ύπαρξής τους, την Ελεύθερη Ανοιχτή Συνείδηση που Αγκαλιάζει τα Πάντα και δεν έχει εμπόδια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι Ζουν όντως στην Πραγματικότητα, στο Ιερό Βασίλειο της Κατανόησης, στην Χωρίς Όρια Χώρα της Αλήθειας, Όπου Όλα Είναι Ένα.

Αυτή ακριβώς η Κατάσταση Ύπαρξης είναι η Ιερή Κοινότητα, Μια Άμεση Εμπειρία της Πραγματικότητας που Βιώνουν Όλοι Όσοι έχουν υπερβεί τον κόσμο της διττότητας (της σκέψης, του εγώ), Μια Κοινή Συνείδηση που «Μοιράζονται» Όλοι, Όσοι Εισέρχονται σε Αυτή την Κατάσταση.

Σε αυτόν τον Κόσμο Ζούμε και σε αυτόν τον Κόσμο μπορεί να Ζει ο καθένας, όποιος το επιθυμεί… πάνω από τον κόσμο των ανθρώπων, πέρα από τον ανθρώπινο πολιτισμό που μόνο δυστυχία προκαλεί στους ανθρώπους.

Είτε το θέλει είτε όχι, όποιος Βιώνει την Απόλυτη Πραγματικότητα είναι έξω από την κοινωνία των ανθρώπων, έξω από τον τρόπο σκέψης τους, έξω από τις δραστηριότητές τους. Ζει στο Φως, στην Ησυχία, στην Ηρεμία και Βιώνει την Ενότητα των Πάντων. Είναι Ένα με τον Θεό, τον Ουρανό, τη θάλασσα, το πουλί που πετάει, το χώμα, την πέτρα, το κάθε τι.

Αυτός ο Άνθρωπος Ζει Μια Κατάσταση Ειρήνης. Γιατί Όλα Είναι Ένα και δεν υπάρχει παρά μόνον Αυτό, η Αντίληψη, η Παρατήρηση. Δεν υπάρχει παρατηρητής, δεν υπάρχει διαχωρισμός παρατηρητή-παρατηρούμενου, υποκειμένου-αντικειμένου, εγώ-κόσμου… Όλα Είναι Ένα.

Σε Αυτή την Κατάσταση Ζουν πάντα όλοι οι σοφοί του κόσμου κι όσοι ακολουθούν την Σοφία της Ζωής, την Ανθρώπινη Φύση τους, την Ειρήνη, την Αγάπη.

Αυτό είναι το «Μυθικό» Βασίλειο της Αιωνιότητας. Είναι Μια Πνευματική Κατάσταση που Αγκαλιάζει τα Πάντα κι όχι ένας φυσικός τόπος κάπου στη γη.

Αυτό είναι το Βασίλειο της Αλήθειας (του Αδημιούργητου) που Ζούσε ο Βούδας.

Αυτό είναι το Βασίλειο του Θεού στο οποίο Ζούσε ο Ιησούς και στο οποίο καλούσε τους ανθρώπους με το ευαγγέλιό του (τη χαρμόσυνη είδησή του).

Και σε αυτό το Βασίλειο της Αλήθειας, όπου Όλοι οι Άνθρωποι μπορούν να Μπουν (γιατί από την Φύση τους έχουν αυτή την Δυνατότητα) Ζουν και σήμερα πολλοί άνθρωποι. Άνθρωποι που Ζουν την Ενότητα της Ύπαρξης κι έχουν εγκαταλείψει εγώ, νοοτροπίες, συμφέροντα, περιουσίες… όλα τα εμπόδια. Όταν θέλεις να ανέβεις το βουνό πρέπει να το κάνεις μόνος σου χωρίς βάρη. Θα ήταν ανόητο να φορτωθείς ένα τσουβάλι πέτρες, άχρηστες, ασήκωτες και να θες να ανέβεις στην κορυφή… δεν θα φτάσεις ούτε στις πλαγιές.

Για να Εισέλθεις στον Ιερό Χώρο του Βασιλείου της Αλήθειας πρέπει να είσαι Μόνος και Απόλυτα Ειλικρινής. Δεν μπορείς να φέρεις εδώ το «εγώ», το «θέλω», το «δικό» μου. Θα φανεί αμέσως ότι είσαι κάλπικος. Πρέπει να τα εγκαταλείψεις όλα πίσω σου αν θέλεις να Μπεις στο Βασίλειο του Θεού. Μόνο τότε θα Είσαι Θεός, όταν δεν θα έχεις πιά τίποτα «ανθρώπινο». Είναι ο δύσκολος δρόμος που Οδηγεί όμως στη Χαρά.

Ο άλλος δρόμος είναι ο εύκολος δρόμος των ανθρώπων (του εγώ, του θέλω, του δικού μου…) που οδηγεί όμως στην απώλεια…

Αυτά είναι λόγια του Ιησού. Δεν είχε δίκηο;

Υπάρχει ένα και μόνο μυστικό κριτήριο που ξεχωρίζει τον Αληθινά Φωτισμένο από τον «δήθεν». Το Γνωρίζουν οι Φωτισμένοι κι έτσι μπορούν να αναγνωρίζονται μεταξύ τους.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αληθινός Διαλογισμός

Αληθινός Διαλογισμός
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μικρές Ηθικές Ιστορίες

Μικρές Ηθικές Ιστορίες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

Ο Δεκάλογος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~