ESOTERISM ACADEMY~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Translate

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, οι Ειδωλολάτρες, και η «ψευδοφώτιση»
Αν Ένας Άνθρωπος έχει Απελευθερωθεί (και το τι σημαίνει αυτό, ποιες είναι οι ενδείξεις, ποια είναι τα «συμπτώματα», είναι μια άλλη υπόθεση…) τότε Βρίσκεται στον Χώρο της Ενότητας Όπου δεν υπάρχει «παρατηρητής», «εγώ», «διαλογιζόμενος», «αναζητητής», εξελισσόμενος»… τίποτα. Υπάρχει Μόνον Αντίληψη Ενότητας…
.
Όταν όμως ένας άνθρωπος (κι «εδώ» λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι) λειτουργεί στο «επίπεδο της δυαδικότητας, της σκέψης, του εγώ, τότε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ανήκει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο της σκέψης του.
Όταν από αυτή την «θέση» μιλά για Θεό (Πραγματικότητα, οτιδήποτε), Πραγματοποίηση, Φώτιση, Πνευματική Εξέλιξη, Αυτοβελτίωση,  Συνειδητοποίηση του Ανώτερου Εαυτού, κλπ., κλπ, κλπ… όλα αυτά δεν είναι παρά «προβολές» της σκέψης του στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης (που η ίδια η σκέψη «βεβαιώνει» ότι είναι αντικειμενικός χώρος- αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι απόδειξη).
Για αυτό λέμε ότι «όσοι μιλούν για τον Θεό» είναι Ειδωλολάτρες! Γιατί; Επειδή νοιώθουν ήδη «διαχωρισμένοι» από τον Θεό και μιλούν στην πραγματικότητα για μια «ιδέα», μια «προβολή» της σκέψης τους στον «φανταστικό αντικειμενικό χώρο»… Όλα είναι σκέψη.
Όταν κάποιος προσπαθεί να εξελιχθεί πνευματικά, να διευρύνει την επίγνωσή του, να βελτιωθεί, να «φτάσει κάπου» (στην Φώτιση, στην Απελευθέρωση)… όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί στο επίπεδο της σκέψης, του χρόνου, της συνέχειας της μνήμης… δηλαδή στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης.
.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Αποκαλύπτεται όταν σταματήσουν όλες αυτές οι δραστηριότητες της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι ΑΥΤΟ που Εμφανίζεται όταν σταματήσουν οι ψευδαισθητικές δραστηριότητες, οι ψευδαισθήσεις (ενός Θεού εκεί, «έξω, διαχωρισμένου από εμάς, μιας πνευματικής εξέλιξης μέσα στον χρόνο, κλπ…).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι το «Αποτέλεσμα» του Αληθινού Περάσματος Πέραν όλων των διαδικασιών (της σκέψης).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Δεν Μπορεί Ποτέ να Είναι ένα «αντικείμενο» απέναντί μας – «αυτό» είναι μόνον μια «ιδέα», ένα «είδωλο», μια «προβολή» της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Βρίσκεται «Πίσω» μας και λίγοι τον «Ανακαλύπτουν», οι περισσότεροι δεν τον «βλέπουν».
.
Έτσι όσοι μιλούν για τον Θεό, σαν να είναι κάτι «ξεχωριστό» από αυτούς, δηλώνουν ήδη από αυτό το γεγονός (της τοποθέτησής τους) και μόνο, ότι είναι «διαχωρισμένοι» από τον Θεό κι ότι αυτό για το «οποίο» μιλάνε είναι μόνον ένα «είδωλο» της σκέψης τους…
Κι όσοι λένε ότι μέσω προσπάθειας, διαλογισμού, προσευχής, πνευματικής εξέλιξης, μπορούν να «φτάσουν», ή να οδηγήσουν άλλους, στον Θεό, απλά κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης. Δεν πάνε πουθενά – δεν βγαίνουν έξω από τον χώρο της σκέψης.
Η Αληθινή Πνευματική Έξοδος Γίνεται «Κάθετα», όχι «Οριζόντια»… Γίνεται δηλαδή με την «μετατόπιση» σε «άλλο υπαρξιακό επίπεδο», όχι με την «επέκταση» στο ίδιο επίπεδο της σκέψης όπου βρισκόμαστε.
Η Αληθινή Κατανόηση δεν έχει σχέση με εμπειρίες, με γνώσεις, με δραστηριότητες.
Η Αληθινή Απελευθέρωση Είναι Έξοδος από το Πεδίου του Κόσμου… δεν είναι κατάκτηση του χώρου της σκέψης.
.
 Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Προχωρά Πέραν της επιφανειακής αναζήτησης (στον χώρο της σκέψης), πέραν της επιφανειακής πραγματοποίησης, πέραν της επιφανειακής φώτισης… Εγκαταλείπει όλες τις δραστηριότητες της σκέψης.
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΙΣΗ δεν υπάρχει «φωτισμένος».
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ δεν υπάρχει «παρατηρητής» που να έχει πραγματώσει κάτι.
Στον Χώρο της Αλήθειας Υπάρχει Μόνον Ενότητα, Ενοποίηση του Υπαρξιακού Χώρου, της Εμπειρίας, της Ζωής… δεν υπάρχει κανένας «διαχωρισμός».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Το Μυστικό Ξεκλείδωμα της Πνευματικής Αφύπνισης

Ένα ΣΥΜΒΟΛΟ δεν είναι απλά αυτό που απεικονίζει σε μια άμεση θέαση. Η «Αποκρυπτογράφηση» του Συμβόλου Αποκαλύπτει τον Ενυπάρχοντα Δυναμισμό του, φανερώνει διάφορες όψεις του Συμβόλου, διάφορες φάσεις, που οδηγούν στην εξέλιξη της Συνείδησης προς την Ολοκληρωτική Κατανόηση.

Στο ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ όπου Απεικονίζεται ο Θεός-Άνθρωπος ενυπάρχουν (κι αποκαλύπτονται σε όποιον έχει το «Κλειδί») οι Διάφορες Φάσεις της Εσωτερικής Εξέλιξης της Συνείδησης:

1. GODMAN (Θεός-Άνθρωπος)

2. AWARENESS (Εγρήγορση)

3. ENLIGHTENMENT (Διαφώτιση)

4. AWAKENING (Αφύπνιση)

Αποτελεί λοιπόν το Σύμβολο, ταυτόχρονα, την Κατανόηση της Πραγματικότητας, την Οδό της Ζωής και την Ολοκλήρωση του Όντος.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αληθινός Διαλογισμός

Αληθινός Διαλογισμός
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μικρές Ηθικές Ιστορίες

Μικρές Ηθικές Ιστορίες
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Δεκάλογος

Ο Δεκάλογος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

COPYRIGHT

Copyright © Esoterism Academy 2010-2023. All Rights Reserved .

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.

Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.

Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.

Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~